Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Open brief bewoners Peperstraat aan ROSA

Facebook-post van actiecomité Tegen de sloop Peperstraat:

Beste ROSA

De volgende vraag werd door een oplettende burger van Zaanstad gesteld (te zien onder ons eerder gedeelde artikel van ROSA dd. 27 november op Facebook) en ook deze vraag speelt bij ons:

Tegen de sloop Peperstraat

VRAAG: “in mijn logische redenering was de Beatrixflat gered als ROSA tegen de plannen had gestemd. Wat begrijp ik volgens u niet?”

Het antwoord van uw raadslid:
“Achteraf wel. Maar daar durfden we gezien de stemming in 2019 over het perspectief (34 voor, 5 tegen) en de opstelling van de meerderheid van de fracties tijdens de voorbesprekingen niet op te gokken.
Voor het behoud van de Beatrixtoren was (en is nog steeds) geen raadsmeerderheid.”

Vertel eens….. Durven? Gokken? Achteraf gezien? Excuus voor onze platte taal:

WAAR ZIJN DE BALLEN, DE OREN EN DE MOND VAN ROSA GEBLEVEN?

DURF tegen het college in te gaan en uw standpunten te verdedigen en er alles aan te doen om het uit te voeren.

LUISTER naar de plannen, waarin ook ú heeft vernomen dat de sloop van de Beatrixflat onlosmakelijk verbonden is aan het hele plan.

PRAAT met uw mede-raadsleden. Dan had u vooraf kunnen horen wat zij zouden stemmen.

Jazeker, u heeft van het begin af aan al aangegeven dat u voor de plannen van de Peperstraat bent. Overigens ook op een vrij starre manier. Ook u heeft andere opties niet onderzocht. Maar u heeft ook steeds aangegeven dat de Beatrixflat behouden moet worden. Dit is u overigens alleen om het gebouw te doen, helaas niet voor de bewoners (wilden wij nog even aan wat inwoners van Zaanstad meegeven).

En u heeft ons zelfs namen doorgegeven van mensen bij Zaans Erfgoed wie wij konden benaderen voor de Beatrixflat. Dit hebben wij ook gedaan. En wij danken hun ook voor hun bezwaren, de inspraak en hun gedegen onderzoek.
En wij durven (jawel daar is het woord weer) wel te stellen dat jullie niet alleen blij zijn met Zaans Erfgoed, maar ook met jullie “tussenpersoon” , wij dus. (waarom zelf doen, toch?)

Wij hebben ons nog even afgevraagd of wij dit bericht openbaar moeten zetten. Of eerst weer persoonlijk in gesprek. Maar nee, een persoonlijk gesprek of uitleg is er door ROSA sinds het besluit niet gegeven aan de woordvoerders van de bewoners Peperstraat. Op de avond zelf niet (terwijl andere partijen ons nog wel beneden hebben opgezocht) en ook de dagen daarna niet.

Maar wat er wél is gedaan door ROSA, politiek bedreven. Want na de mokerslag van afgelopen week kwam er dus geen gesprek maar een artikel op hun site met een foto van de betreffende flat en wederom de belofte “op naar de volgende 55 jaar”.

Nemen wij hierbij dus de gelegenheid om mee te doen in de Zaanse politiek. En delen wij onze mening (vrij zeker ook, “onze constatering”) dat wij helaas gepiepeld zijn door onze Zaanse partij ROSA.

Lees meer:

Socialistisch raadslid Hartog: ‘laffe houding raad maakt sloop Peperstraat helaas mogelijk’

Advertentie
%d bloggers liken dit: