Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Waarom De Socialisten tegen extra steun aan Alliander stemden in de Zaanse raad

Tijdens de algemene beschouwingen viel de VVD ons aan omdat wij claimden dat grote bedrijven veel steun krijgen, ook van Zaanstad, in Zaanstad. Vanavond bespreken we daarvan een voorbeeld: de hoge beloningen bij netwerkbeheerder Alliander.

Alliander, waarvan deze gemeente aandeelhouder is. Alliander, waarvoor wij worden gevraagd vanavond 6 miljoen bij te lappen. Alliander waar vele bestuurders meer salaris krijgen dan onze minister president! Niet meer dan logisch dus dat wij, De Socialisten, samen met de PvdA, ROSA en GroenLinks oproepen om dat belachelijke riante beloningsbeleid aan te passen. Als door automatisering bij Verkade en Albert Heijn banen vaste banen verdwijnen, er veel werkende armen zijn en we van zelfs kwetsbare mensen vragen om een zogenaamde tegenprestatie te leveren, is het dan niet normaal dat we stoppen met de hoge salarissen in de top van Alliander? Salarissen nog wel betaald met publiek geld? Nee, genoeg is genoeg!

Waar trouwens dit verzoek om 6 miljoen bij te lappen vandaan komt, is De Socialisten niet geheel duidelijk. Want er staat in het voorstel dat Alliander er financieel goed voor staat, winst maakt en dividend uitkeert. Ook zijn we niet verplicht om die 6 miljoen te investeren. Met het verwachte dividend, ook als het Zaanse aandeel verwaterd, duurt het ruim 60 jaar voordat we die 6 miljoen terug hebben verdiend.

Meer lezen:

Waarom moet Zaanstad 6 miljoen bijspringen bij netwerkbeheerder Alliander?

Advertentie
%d bloggers liken dit: